Lounge

:):D:o;):(:Po:):aneurizma::angel::bye::cool::cut::lol::lukavi::nezna::roll::wow::yes::^^::2c::abd::alexis::angelbad::aparatic::arap::assimilate:
:astral::athe::auto::avion::baby::backstab::bagonhead::balerina::barfy::bear::bedfuck::beer::beljise::bicikl::biggrin::bih::bite::bless::blindfold:
Eryn
Eryn
u Lounge

Uvođenje novih rodnih kategorija

Dragi naši,

kako smo uočili potrebu za dodavanjem više izbora pod spol korisnika u našim profilima, odlučili smo pitati i vas za mišljenje i ideje kako bi se svi mogli identificirati s ponuđenim izborima. Osim bioloških obilježja bila bi moguća i rodna identifikacija te naravno terminologija koja bi vam pojasnila termine koje možda niste prije čuli, a odgovara vašem identitetu.

Tako da bismo dodali nekoliko kategorija za koje se nadamo da se nitko neće osjećati zakinuto. Uz osnovne kategorije koje su već ponuđene na stranicama poput cura, dečko, f2m i m2f, dajemo još nekoliko prijedloga:

OSJEĆAM SE KAO ...

- dečko
- muškarac
- cis muškarac
- f2m
- trans* dečko
- trans* muškarac
- cura
- žena
- cis žena
- m2f
- trans* cura
- trans* žena
- non-binary
- agender
- gender fluid
- intersex
- non-conforming
- trans* osoba

Također, molim vas da pripazite na način komunikacije i da imate na umu Uvjete korištenja. Znači - bez svađanja, vrijeđanja i nepotrebnog kritiziranja jer će se isto kažnjavati. Tema je otvorena za vaše ideje i prijedloge, te nam je vaše mišljenje bitno i svakako ćemo ga razmotriti.

cis osobe - termin za osobe čiji se rod u potpunosti podudara sa spolom koji im je određen rođenjem - cis* ide ispred spola iz podrške prema trans* zajednici

agender - osoba bez roda, netko tko se ne identificira nijednim rodom i bez rodnog identiteta je

gender fluid - osoba čiji rodni identitet nije uvijek isti, mijenja se

intersex/interspolna osoba - osoba koja je biološki rođena sa spolnim karakteristikama (kromosomi, genitalije, hormoni, gonade...) koje ne pripadaju striktno muškoj ili ženskoj kategoriji, ili pripadaju obje kategorije u isto vrijeme

non-conforming - ponašanje ili rodna ekspresija osobe koja ne pripada stereotipnoj ulozi muškarca i žene

trans* osoba - osoba koja je prošla, prolazi ili planira proći kroz tranziciju suprotnog spola od onog koji joj je dodijeljen rođenjem, ali ne prihvaća stereotipnu rodnu ulogu tog spola

Razlog zašto postoje sinonimi je upravo zato što neke osobe preferiraju različite termine, predložili smo one za koje smo primijetili da se najčešće koriste.

Uvođenje novih rodnih kategorija

Za cijeli članak i komentare trebaš se prijaviti. Nemaš račun? Registriraj se.