Noćni život

:):D:o;):(:Po:):aneurizma::angel::bye::cool::cut::lol::lukavi::nezna::roll::wow::yes::^^::2c::abd::alexis::angelbad::aparatic::arap::assimilate:
:astral::athe::auto::avion::baby::backstab::bagonhead::balerina::barfy::bear::bedfuck::beer::beljise::bicikl::biggrin::bih::bite::bless::blindfold:
Wendigo
Wendigo
u Noćni život

DRAGram: Iconic Edition

26.10.2017.
  Galerija Siva, Klub Močvara, Šesnaestica

Sjećate li se kad je Courtney Love gađala Madonnu kutijom pudera? Ili pak onda kad je Lady Gaga krvarila na pozornici VMAs-a? Možda one scene kad je Grace Jones šamarala novinara koji ju je čitavo vrijeme ignorirao? A kad je Lady D grlila i družila se s ljudima oboljelim od AIDS-a, iako joj je to bilo najstrože zabranjeno? Ne baš? Nema veze, sigurni smo da imate i vlastite iconic favorite!

House of Flamingo i ove vas godine poziva na DRAGram, manifestaciju posvećenu prezentaciji lokalne i inozemne drag scene. Iconic Edition za cilj ima prezentirati, educirati i približiti zainteresiranoj javnosti važnost queer ikona. Tko su uopće osobe koje zaslužuju titulu ikone? Na koji način utječu na emancipaciju pojedinaca? Odgovore na ova pitanja nudimo od 26. do 30.10. unutar najbogatijeg programa do sad! So without any further ado, pogledajte kakve smo vam trandžaste poslastice pripremile ove godine.

FESTIVALSKI GLAMLINE:

26.10. u 20:00 sati // Galerija Siva @ Akc Medika, Pierottijeva 11 // Izložba fotografija "My Queens" Ines Kotarac /// Where The Light Will Fall

Izložba fotografija Ines Kotarac "My Queens" bilježi rad i progres kolektiva House of Flamingo u posljednjih 5 godina od našeg nastanka. Kotarac bilježi rad kolektiva što unutar privatnih okruženja i druženja, što smucajuću se po kutevima backstagea netom prije naših izlazaka na scenu. Ova je izložba prvi dokumentaristički projekt vezan za HoF, te nam je iznimna čast pozvati vas na njeno zagrebačko izdanje od 26. do 30. listopada.

27.10. u 22:00 sati // Klub Močvara, Trnjanski nasip bb // DRAGram show: Pink Flamingos

Najiščekivaniji događaj svakog DRAGrama naš je večernji show program. Ove godine scenom kluba Močvara prodefilirat će rezidentni plamenci House of Flamingo kolektiva Colinda Evangelista, Entity, Roxanne i Spazam Orgazam. Kao inozemno pojačanje pridružit će im se Virgin Xtravaganzah, poznato i sveto ima londonske drag i cabaret scene. Ove smo vam godine pripremili specifičnu drag poslasticu, show u trajanju od dva i pol sata. BEZ PAUZA (dobro, uz minimalne pauze)! Sickening no? Sickening yes! Pridružite nam se na setu legendarnog filma Pink Flamingos, fotografirajte se i na trenutak postanite The Egg Lady i vraški se dobro zabavite. Kao višnja na vrhu ove torte zabavit će vas rezidentni DJ duo kolektiva K.I.L. DiGITAL Van der Saint i Mmar. Ulaznice za DRAGram show: Pink Flamingos nabavite u pretprodaji po cijeni od 40 kuna u Octopus piercing & tattoo studiju u Gundulićevoj 31 (više informacija o početku pretprodaje objavit ćemo uskoro).

VRATA: 22:00
SHOW START: 23:30
SHOW END: 02:00
DJ SET BY K.I.L. DIGITAL: 02:00 - 04:00
PREDLOŽENI DRESSCODE: Channel your icons mama.
ULAZNICE: U pretprodaji 40 kn, na vratima 50 kuna do i 70 kuna od 23:00.

29.10. u 20:00 sati // Šesnaestica, Ozaljska 16 // Kviz "Ladies with an attitude"

Ovogodišnji DRAGram odlučili smo obogatiti i nadasve zabavnim i šaljivim community sadržajem. Kviz "Ladies with an attitude" kroz šarolike će kategorije i neprocijenjivo vodstvo HoF rezidentica testirati vaše poznavanje popularne kulture. Okupite svoj bulletproof team i pozicionirajte se kao vrhunski znalci i znalkinje medijskih fijaska, aktivističkih istupa ili basic-ass baljezgarija koje kroz usta provaljuju vaše i naše najdraže queer ikone. Za prva tri tima pripremili smo sjajne nagrade, uključujući i najnoviji House of Flamingo merch (wink wink). Detalje oko prijava objavit ćemo uskoro na stranici eventa.

DRAGram: Iconic Edition održava se uz financijsku podršku Ministarstva kulture i Grada Zagreba. Partnerice su festivala Vox Feminae, URK Močvara, AKC Attack (Galerija Siva) i Octopus. Sponzorski podržava ACT Printlab.