Film i TV

:):D:o;):(:Po:):aneurizma::angel::bye::cool::cut::lol::lukavi::nezna::roll::wow::yes::^^::2c::abd::alexis::angelbad::aparatic::arap::assimilate:
:astral::athe::auto::avion::baby::backstab::bagonhead::balerina::barfy::bear::bedfuck::beer::beljise::bicikl::biggrin::bih::bite::bless::blindfold:
Dina
Dina
u Film i TV

Tom of Finland: hrvatska premijera

9.10.2017.
  Kino Europa

Kako je projekcija besplatna, molimo da rezervirate svoje karte slanjem maila s naslovom “Tom of Finland” na info@zagreb-pride.net sa imenom i prezimenom u tijelu maila i napomenom trebate li jednu ili dvije karte do petka 06. listopada 2017. godine.

Tom of Finland (2017)
Režija: Dome Karukoski
Glume: Jakob Oftebro, Werner Daehn, Pekka Strang
Trajanje: 115'

Tom of Finland je lijepa i fascinantna istinita priča o jednom od najpoznatijih Finaca, Touku Laaksonenu (1920-1991). Finski umjetnik, poznatiji kao Tom of Finland, objavio je svoje prve hipermaskulizirane homoerotske crteže u pedesetim godinama prošlog stoljeća. Napravio je, i nastavlja činiti, značajan doprinos unapređenju ljudskih prava, zagovarajući toleranciju, poštovanje i slobodu. Tom of Finland će predstaviti Finsku na 90. Oskarima u kategoriji natjecanja za najbolji strani film. Film ima podnapise na hrvatskom i engleskom jeziku. Dijalog je na finskom.

Redatelj filma, Dome Karukoski, nagrađivani je finski filmaš koji je radio i na filmu i na televiziji. Trenutno radi na filmu koji pokriva formativne godine ikonografskog "Gospodara prstenova" i "Hobita” autora J.R.R. Tolkiena.

Povodom Međunarodnog dana izlaska iz ormara (Coming Out Day) koji se obilježava 11. listopada, i proslave 100. godina neovisnosti Finske, Zagreb Pride i veleposlanstvo Finske u suradnji s kinom Europa predstavit će film o životu kultnog finskog umjetnika Touka Laaksonena, poznatijeg pod pseudonimom Tom of Finland. Hrvatska premijera filma održat će se u ponedjeljak, 9. listopada u 19 sati u velikoj dvorani kina Europa (Varšavska 3).

www.zagreb-pride.net

Tom of Finland: hrvatska premijera

Za cijeli članak i komentare trebaš se prijaviti. Nemaš račun? Registriraj se.