Ekipa

:):D:o;):(:Po:):aneurizma::angel::bye::cool::cut::lol::lukavi::nezna::roll::wow::yes::^^::2c::abd::alexis::angelbad::aparatic::arap::assimilate:
:astral::athe::auto::avion::baby::backstab::bagonhead::balerina::barfy::bear::bedfuck::beer::beljise::bicikl::biggrin::bih::bite::bless::blindfold:
oblivion
oblivion
u Ekipa

NCAA u gostima u Splitu / 01.-13.08.

Kroz program Mreže 2017. društvo Queer Sport Split u Split dovodi u goste američki kolektiv NCAA - New Craft Artists in Action. Umjetnice Maria Molteni i Melanie Bernier u razdoblju od 1. do 13. kolovoza održat će niz radionica, razgovora i akcija koje potiču pozitivne odnose između umjetnika, sportaša i susjeda te otvaraju pitanja uključivih prostora sportske rekreacije u gradu.

Radionica pletenja prstima “Spirit fingers knitting” sudionicima prenosi znanja izraditi alternativnih košarkaških mreže za napuštena sportska igrališta u gradu. Osmislili su ju NCAA te kroz nju povezuju vještine, materijale i povijest sporta i zanata, potičući pozitivne odnose između umjetnika, sportaša i susjeda. Alternativne mreže za koševe tako u javni prostor grada donose nova audio-kinetička i estetska iskustva. Radionica BBall Court Design (Drink and Draw) novo je promišljanje košarkaških terena, ali i drugih prostora namijenjenih sportu u gradu. Uz papir i bojice sudionici će pokušat odgovoriti na pitaje može li estetksa intervencija stvoriti uključive sportske prostore koji prihvaćaju širok spektar identiteta te osmisliti nove prostore sportske rekreacije budućnosti. Kroz format razgovora s umjetnicama Maria Molteni i Melanie Bernier predstavit će svoj rad koji se realizira na susretu polja sporta, zanata, popularne kulture, duhovnosti, estetike, feminizma i urbanizma. Gostovanje kolektiva NCAA završit će zajedničkom intervencijom na napušteno sportsko igralište na splitskom Smrdečcu te publikacijom fanzina koji dokumentira proces i donosi nove vizije rekreacijskog sporta razrađene ovom prilikom.

PROGRAM:

2. i 3. kolovoza 16:00 - 20:00
Chillton bar, Jadranska 1, Split
RADIONICA SPIRIT FINGER KNITTING - Naučite kako ručno izraditi mreže za napuštene koševe u vašem susjedstvu

4. kolovoza 17:00 - 21:00
Chillton bar, Jadranska 1, Split
RADIONICA BBAL COURT DESIGN (DRINK AND DRAW) - Zamislite igralište po vašoj mjeri!

7. kolovoza 20:30 - 22:00
Chillton bar, Jadranska 1, Split
RAZGOVOR S UMJETNICAMA

8. - 10. kolovoza
Napušteno javno igralište negdje u Splitu
UMJETNIČKA INTERVENCIJA U JAVNOM PROSTORU

FB event: www.facebook.com/events/1889123291349278/

Radionice su primjerene sudionicima s iskustvom kao i onima bez, materijali za rad su osigurani, prijave nisu potrebne a dodatne informacije mogu se dobiti na mail: tonci@qsport.info.
Program se realizira uz financijsku podršku Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Splita. Zahvale idu Chillton baru, Koaliciji udruga mladih i Galeriji umjetnina.