Dnevnik

:):D:o;):(:Po:):aneurizma::angel::bye::cool::cut::lol::lukavi::nezna::roll::wow::yes::^^::2c::abd::alexis::angelbad::aparatic::arap::assimilate:
:astral::athe::auto::avion::baby::backstab::bagonhead::balerina::barfy::bear::bedfuck::beer::beljise::bicikl::biggrin::bih::bite::bless::blindfold:
Mr.Green
Mr.Green
u Dnevnik

Požari oko Splita

Veliki požar koji je cijeli ponedjeljak plamtio u okolici Splita u večernjim se satima, potpomognut ponovno ojačalim vjetrom, proširio do samoga grada. Nekoliko je osoba zbog gutanja dima primljeno u bolnicu, vatra je zaprijetila objektima u tri kvarta, ali šef vatrogasaca Dražen Glavina vjeruje da je najgore prošlo. Ipak, u kasnim večernjim satima vjetar je razbuktao plamen na dvije lokacije u okolici grada i pred gasiteljima je duga noć. Naime što za oči javnosti nije poznato da su okolne susjedne zemlje Bosna i Hercegovina, Srbija i Slovenija došle na samu granicu sa svojim vatrogasnim vozilima i također nažalost vratile se sa svojih mjesta polazišta, jer naime Hrvatska točnije naša vlada nije dopustila prijelaz i zatražila ikakvu pomoć. Gospođa predsjednica se javila iz Salzburga da će doći sutra na sastanak koji će se održati u Splitu gdje će se napraviti odluka i privremeno riješenje za nadolazeće što nas tek čeka...

>>> NOVO 0:35 Blokiran je put prema Žrnovnici. Istočna fronta požara spustila se do prvih kuća u Strožancu. Ljudi su već na ulicama. Drugi krak požara je krenuo prema Žrnovnici, no na tom području u blizini vatre nema kuća.

------------------------------------
Za Split krenuli gasitelji iz Karlovca i Ogulina
0:22 Iz Karlovca i Ogulina je u ponedjeljak u 22 sata na područje Splitsko-dalmatinske županije krenulo 28 vatrogasaca sa sedam vozila.

Županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković rekao je Hini da je riječ o "izvanrednoj dislokaciji" po zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika Hrvatske Slavka Tucakovića, zbog teške situacije s požarima u priobalju. Sličnu će pomoć kolegama u Dalmaciju pružiti gotovo sve županijske vatrogasne zajednice.

Vatrogasci iz Karlovca, Ogulina i nekoliko DVD-ova aktivno će gasiti požare na terenu tri do pet dana, a nakon toga će ih, po potrebi, Vatrogasna zajednica zamijeniti svježim snagama.

Iako su vatrogasci krenuli na požarišta, još uvijek nemaju točno odredište, svi su stavljeni na raspolaganje vatrogasnom zapovjedniku Splitsko-dalmatinske županije Draženu Glavini.

Za sada im je odredište Split, ali će tijekom noći biti premješteni na drugu lokaciju, možda u Žrnovnicu, Podstranu, Imotski ili neko drugo mjesto gdje je potrebna pomoć.

www.google.hr/...FQjCNHZg7KtFOHdLfQ4bCB5LgoLehyXag

Nije puno trebalo - na Facebooku je otvorena grupa u koju se mogu javiti svi koji žele ponuditi smještaj stanovnicima okolice Splita koju je poharao požar.

facebook.com/...473531888&id=1900359563536779

Požari oko Splita

Za cijeli članak i komentare trebaš se prijaviti. Nemaš račun? Registriraj se.