Zdravlje

:):D:o;):(:Po:):aneurizma::angel::bye::cool::cut::lol::lukavi::nezna::roll::wow::yes::^^::2c::abd::alexis::angelbad::aparatic::arap::assimilate:
:astral::athe::auto::avion::baby::backstab::bagonhead::balerina::barfy::bear::bedfuck::beer::beljise::bicikl::biggrin::bih::bite::bless::blindfold:
Gay.hr
Gay.hr
u Zdravlje

World Pride Madrid 2017 i zaštita zdravlja

via HZJZ

Svjetski LGBT festival, World Pride Madrid 2017, održat će se u Madridu od 23.6. do 2.7.2017. godine.

Očekuje se sudjelovanje između 2 do 3 milijuna posjetitelja, većinom pripadnika LGBT zajednice iz različitih dijelova svijeta.
Kao i svako drugo veliko međunarodno masovno okupljanje i ovaj je skup praćen određenim rizikom pojave zaraznih bolesti i to iz više razloga.

S obzirom na trenutno aktualnu epidemiju ospica i hepatitisa A u nekoliko država na području Europe, moguće je da i među posjetiteljima bude zaraženih osoba koje mogu biti izvor daljnjeg širenja zaraze. U postojećoj epidemiji hepatitisa A najveći broj oboljelih čine muškarci koji imaju spolne odnose s muškarcima, te je važno znati da se hepatitis A, osim uobičajenim fekooralnim putem (zagađenom hranom i pićem, prljavim rukama), može prenositi i spolnim putem, s obzirom da se uzročnik kod zaraženih izlučuje stolicom, pa se može prilikom spolnih aktivnosti unijeti u probavni sustav.

World Pride Madrid 2017 i zaštita zdravlja

Za cijeli članak i komentare trebaš se prijaviti. Nemaš račun? Registriraj se.