Ekipa

:):D:o;):(:Po:):aneurizma::angel::bye::cool::cut::lol::lukavi::nezna::roll::wow::yes::^^::2c::abd::alexis::angelbad::aparatic::arap::assimilate:
:astral::athe::auto::avion::baby::backstab::bagonhead::balerina::barfy::bear::bedfuck::beer::beljise::bicikl::biggrin::bih::bite::bless::blindfold:
oblivion
oblivion
u Ekipa

Poželjna fotografija. Diskrecija zajamčena.

queerANarchive donosi izbor oglasa u kojima su muškarci u osamdesetima tražili druge muškarce radi prijateljstva, veze i intimnih trenutaka, te vas poziva da odaberete oglas i na njega odgovorite svojim fotografijama. Crno-bijele kopije fotografija bit će uvrštene u izložbu koja se bavi memorijom gay kulture.

U 2016. godini queerANarchive provodio je istraživanje o tome kako je nekada bilo biti gay osoba. Kako se nekada upoznavalo, gdje se družilo i tražilo seksualne i životne partnere otkrile su nam osobe čije sjećanje seže u godine prije devedesetih. Kroz istraživanje upoznali smo više osoba koje su nam ispričale svoja sjećanja i dali na uvid osobne arhive.

Komunikacija putem pisama, koja su se češće slala na poste restante nego na kućnu adresu, bila je jedan od uobičajenih puteva za upoznati neku novu osobu. Sve je počinjalo objavljivanjem ili javljanjem na oglas u časopisima. U oglasima se često traži i fotografija pa smo se posebno raspitali kakve su se fotografije slale. U većini slučajeva to su bile pristojne fotografije s ljetovanja ili obiteljskog albuma, premda neki od oglasa traže i slobodnije fotografije.

S ciljem očuvanja memorije kolektiv queerANarchive producirat će izložbu koja će širu javnost upoznati s neposrednom poviješću gay zajednice. Temu komunikacije putem pisama predstavit ćemo samim oglasima i novoproizvedenim vizualnim materijalom koji obnavlja stare prakse. Koristit ćemo metode koje su se nekada koristile, analogna fotografija i njena nesavršena crno-bijela fotokopija.

Pozivamo vas da se priključite projektu na način da odaberete oglas te na njega odgovorite svojim fotografijama. Očekujemo analogne fotografije, ali prihvaćamo i digitalne. Od sakupljenih fotografija napravit ćemo nesavršene crno-bijele fotokopije kako su to nekada muškarci radili te ih za potrebe izložbe skenirati i printati na foto papiru.

Svoje fotografije možete poslati na e-mail adresu kolektiva – queerANarchive@gmail.com. Na istu adresu možete se javiti za dogovor oko preuzimanja fotografija koje su već printane, ali možete i zatražiti pomoć oko samog fotografiranja, na području Splita. Fotografije je poželjno poslati do 20. prosinca, ili se javiti na e-mail adresu do tog datuma za produženje roka.

Više na: bit.ly/2hdVHCf

Umjetničko istraživanje radnog naziva Starije queer osobe provodi kolektiv queerANarchive uz financijsku podršku Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Splita i Grada Zagreba.

Poželjna fotografija. Diskrecija zajamčena.

Za cijeli članak i komentare trebaš se prijaviti. Nemaš račun? Registriraj se.