Dnevnik

:):D:o;):(:Po:):aneurizma::angel::bye::cool::cut::lol::lukavi::nezna::roll::wow::yes::^^::2c::abd::alexis::angelbad::aparatic::arap::assimilate:
:astral::athe::auto::avion::baby::backstab::bagonhead::balerina::barfy::bear::bedfuck::beer::beljise::bicikl::biggrin::bih::bite::bless::blindfold:
Gay.hr
Gay.hr
u Dnevnik

Epidemija HIV-a u Hrvatskoj ubrzava rast, a država ne čini ništa

via CroL

Broj osoba u Hrvatskoj koje žive s HIV-om se u posljednjih sedam godina udvostručio, a preko 80% novih infekcija čine muškarci koji imaju spolne odnose s muškarcima (MSM).

Iako novi Nacionalni program prevencije HIV/AIDS-a za razdoblje 2016.-2020., na čije donošenje se čeka više od godinu dana, deklarativno predviđa fokus na visoko stigmatiziranu i epidemijom pogođenu populaciju MSM, u stvarnosti se financiranje preventivnog programa za navedenu populaciju kontinuirano smanjuje. Od Vlade RH tražimo da spriječi nove infekcije HIV-om kroz povećanje ulaganja u ciljane preventivne programe sukladno epidemiološkim podacima kako bi se zaustavio rast epidemije te zaštitile osobe koje žive s HIV-om i populacija najviše pogođena novim infekcijama HIV-om.

Iskorak u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Klinikom za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" i drugim suradničkim organizacijama provodi jedini program prevencije ciljan na MSM populaciju u Hrvatskoj. U 2016. godini financijska podrška od strane Ministarstva zdravstva za navedeni program je prepolovljena.

Pozvali smo Vladu RH na žurno usvajanje Nacionalnog programa za prevenciju HIV/AIDS-a; Ministarstvo zdravstva na sazivanje sjednice Povjerenstva za suzbijanje HIV/AIDS-a, povećanje ulaganja u ciljane programe kako bi se zaustavio rast epidemije te zaštitile osobe koje žive s HIV-om i one populacije najviše pogođene novim infekcijama HIV-om.

Epidemija HIV-a u Hrvatskoj ubrzava rast, a država ne čini ništa

Za cijeli članak i komentare trebaš se prijaviti. Nemaš račun? Registriraj se.